Skip to main content

Hus XIV’s lokal

Vid byggande av vår lounge som har vi inte sparat in på något, varje kvadratcentimeter av väggar, tak och golv har gjorts iordning för att, som enda lounge i Sverige, hålla en hög internationell klass. Här kan du sitta i sköna Chesterfield-fåtöljer som specialbyggts till oss i England, materialen i loungen går främst i trä, läder och mässing. Ni hittar även en lönndörr och tillgång till vatten samt en toalett som inte ser ut som de brukar. För att spegla vår småländska bakgrund så har vi glas från Orrefors-Kosta Boda och våra egna unika askfat som är helt tillverkade för hand (munblåsta) i ett litet glasbruk här i Småland.

Ventilationen är specialbeställd för ändamålet och av absolut senaste teknik. Det är Rolls Royce av de ventilationssystem som finns på marknaden idag och allt är byggt från grunden, vi har inte bara ställt in ett nytt aggregat utan all rördragning är helt ny i hela fastigheten. Systemet mäter partiklar i luften och anpassar hela tiden luftflödet för optimal komfort. Systemet är överdimensionerat och klarar utan problem att byta 300 liter luft per sekund.

Loungen är belägen i centrala Växjö, med gångavstånd från stationen och nära till restauranger och nöjesliv.

Lobbyn

Detta är rummet som möter dig direkt när du kommer in i loungen, här finns en sittgrupp med Chesterfieldfåtöljer och soffa. Det är även här som vi har vattenhålet och hyrbara skåp där man man förvara sitt gotte. Från lobbyn tar man sig även till toaletten. I Lobbyn kan man sitta och prata, spela spel eller bara umgås i största allmänhet.

Biblioteket

Biblioteket är för dig som exempelvis vill sitta och jobba, läsa eller på annat sätt vara för dig själv. Här har vi stora sköna Chesterfieldfåtöljer. Givetvis finns ett säkert WiFi-nätverk för enkel uppkoppling. Här finns även uttag för laddning av dina elektroniska mojänger.

Salen

Salen är det största rummet och det är här vi har våra provningar. När det inte är provningar är det givetvis fritt fram att utnyttja detta rum så som man behagar. Långbordet med sina sköna halvfåtöljer bjuder in till samkväm, kanske spela ett brädspel? Här passar det även bra att ha möten, workshops och mindre föreläsningar.